FilmstarZ kweekvijver voor filmmakers in Zeeland (video)

Filmtalent moet de kans krijgen zich te ontwikkelen. Dat vindt de stichting Cavak, hetcentrum voor audiovisuele amateurkunst in Zeeland, die elk jaar drie jonge aankomende regisseurseen korte speelfilm laat maken. Dit jaar zijn dat Aron Verbogt uit Vlissingen, Eddie Bimmel uit Borssele enChristiaan de Jager uit Kloetinge.

FilmstarZ 
Na een pitch in februari gingen zes kandidaten door naar de workshopronde. Ze kregen onder meer les in scenarioschrijven. Het definitieve script werd beoordeeld en drie regisseurs mochten daadwerkelijk hun film gaan maken.

Opnamen
In de zomer zijn de opnamen gemaakt, september en oktober waren bedoeld voor de montage van de film. De makers kregen een budget van 1500 euro voor het maken van de film. 

finalisten FilmstarZ 2016 (foto: st CAVAK)

Winnaars
De winnaars van voorgaande jaren hebben niets dan lof voor het project FilmStarZ. Zonder uitzondering zijn ze op de een of andere manier nog steeds met film bezig. 

Première
De première van de drie inzendingen van dit jaar is maandagavond in biscoop CineCity in Vlissingen. Dan wordt ook de winnaar bekend gemaakt. 

51.444739,3.5665663

Deel dit artikel:

Reageren