Doorstart Zeeuwse profkoers is in zicht

OOST-SOUBURG – Het lijkt erop dat Zeeland weer een profkoers voor wielrenners heeft. De Ronde van Zeeland, voorheen de Ronde van Zeeland Seaports, staat weer op de conceptkalender 2017 van de wielrenunie KNWU, maar dan wel met een andere naam.

Beeld uit de Ronde van Zeeland Seaports in 2015 (foto: Orange Pictures)

Foto: Orange Pictures

Naam
Volgens de kalender van de KNWU wordt de wielerwedstrijd op zaterdag 30 september 2017 gereden, onder de naam Tacx Pro Classic. De nieuwe naamgever van de wielerronde is het bedrijf Tacx uit Wassenaar.

Geen begroting
De Ronde van Zeeland, de enige Zeeuwse wedstrijd voor profrenners, werd in 2015 voor het laatst verreden. Daarna verdween de wedstrijd van de kalender omdat de organisatie de begroting niet rondkreeg. Hoofdsponsor Zeeland Seaports verlengde het contract niet en het lukte daarna niet om een nieuwe hoofdsponsor te vinden.

Nieuwe sponsoren
Oud-prof Kees Bal uit Goes zette zich in om de wedstrijd te redden. "Het klopt dat we een datum voor de wedstrijd hebben aangevraagd. Dat is 30 september, maar de UCI (internationale wielrenunie, red) moet dat nog wel goedkeuren. Dus helemaal zeker is het nog niet."

Tacx
Over de samenwerking met het bedrijf Tacx uit Wassenaar wil Bal niet veel kwijt. "Het is de bedoeling dat we eind deze maand met meer details naar buiten komen over de toekomst. Dat willen we doen in samenwerking met de provincie Zeeland."

Lees ook:
- Bal blijft strijden voor Ronde van Zeeland
- Geen Ronde van Zeeland in 2016
- Toekomst Ronde van Zeeland hoogst onzeker

51.4651061,3.5990997

Meer over dit onderwerp:
Zeeland algemeen profkoers wielerronde
Deel dit artikel:

Reageren