OM: Duitse relschoppers negen maanden de cel in

Ook tegen de laatste twee Duitse hooligans heeft het openbaar ministerie cel geëist. Als het aan het OM ligt gaan de hooligans van Schalke '04 negenmaanden de cel in.

Duiters hooligans Renesse (foto: Omroep Zeeland)

Geweld tegen de politie
De Schalke '04-'supporters' worden verdacht van geweld tegen onder meer de politie. Het duo maakt onderdeel uit van een groep van 78 Duitsers die in 2015 voor overlast zorgden in Renesse. De groep nam in de nacht van 11 op 12 april afscheid van een lid van de groep die de gevangenis in moest.

Lees ook: Relschoppers Renesse zijn hooligans Schalke 04

Massale vechtpartij
Die nacht ontstond een vechtpartij met een andere groep stappers. Toen agenten wilden ingrijpen, keerde de groep zich massaal tegen de politie. Een agent kreeg een bierpul tegen zijn hoofd. Een andere agent liep een zware hersenschudding op.

Lees ook: Renesse: Veldslag of incident?

Vijf supporters
Vorige week stonden vijf andere supporters al voor de rechter. Tegen hen eiste de officier van justitie een gevangenisstraf van negen maanden. Ook moeten de verdachten een schadevergoeding betalen als het aan het OM ligt.

Lees ook: OM eist negen maanden cel tegen Duitse hooligans (video)

Celstraf
Eerder zijn al vier hooligans veroordeeld voor de vechtpartij in Renesse. Zij kregen celstraffen van vier tot vijf maanden en moesten een schadevergoeding betalen. Rechtszaak tegen de laatste zeven verdachten liet op zich wachten omdat politie en justitie meer tijd nodig hadden om het bewijs te verzamelen.

Lees ook: Celstraf Duitse hooligans voor knokpartij Renesse

51.49517,3.610973

Deel dit artikel:

Reageren