Zwaar vrachtverkeer straks niet meer over Zeelandbrug

Vrachtwagens die zwaarder dan vijftig ton wegen, mogen niet meer over de Zeelandbrug. De maatregel gaat begin 2017 in en moet ervoor zorgen dat schade aan de beweegbare brugdelen van de basculebrugbeperkt blijft, zo meldt de provincie.

Zwaar vrachtverkeer straks niet meer over Zeelandbrug (foto: OZ)

Scheuren
Het zware vrachtverkeer wordt geweerd, omdat door de zware verkeersbelasting scheuren kunnen ontstaan in de beweegbare brugdekken. De afgelopen jaren zijn al reparaties uitgevoerd om verdere scheurvorming te voorkomen.

Lees ook: 
Scheurtjes in Zeelandbrug zorgen voor hinder

Beter voor het wegdek 
Hoewel die reparaties goed uitgevoerd zijn, is het volgens de provincie mogelijk dat nieuwe scheuren kunnen ontstaan als er geen maatregelen genomen worden. Met het verbod moeten vervangingsinvesteringen in de toekomst uitblijven.

Alternatieve route
De voertuigen die zwaarder wegen dan dat - bijvoorbeeld kraanwagens - moeten in de toekomst omrijden via de Oosterscheldekering (N57) of via West-Brabant over de A4. Bijkomend voordeel is volgens de provincie dat die wegen ook nog eens breder zijn dan het wegdek op de Zeelandbrug. Over de maatregel is overleg gevoerd met transportbedrijven.

51.6100491,3.8848827

Deel dit artikel:

Reageren