Scholen in Kwadendamme en Middelburg winnen Onderwijsprijs (video)

Tijdens taal, spelling of rekenen even lekker bewegen. Met dat project heeft de Heyligersschool in Kwadendamme de Onderwijsprijs Zeeland gewonnen.De prijs in de categorie Voortgezet Onderwijs is gewonnen door de CSW in Middelburg.

Talent Specials
Bij de Heyligersschool in Kwadendamme worden de lessen in de groepen 3 tot en met 8 gecombineerd met bewegen. Tijdens een les taal bijvoorbeeld wordt er tussendoor op het schoolplein een spel met rennen en letters gedaan. Kinderen zouden dingen daardoor beter onthouden.

ITEM Onderwijsprijs Zeeland_1

Talent ontwikkelen
De Christelijke Scholengemeenschap Walcheren wint met het project Talent Specials. Naast gewone vakken kunnen leerlingen kiezen uit extra's. Twee uur in de week volgen ze dan dat programma, dat varieert van kunst tot wetenschap of business. Die 'vakken' worden niet op niveau gegeven, maar op interesse. Dus leerlingen van verschillende niveaus volgen dat samen. Die Talent Specials moeten school leuker maken, wat het leren stimuleert.

ITEM onderwijsprijs

Elke twee jaar
De prijzen, beeldjes van een olifant die door een hoepel springt, werden woensdagmiddag aan de prijswinnaars overhandigd door gedeputeerde Harry van der Maas bij het Provinciehuis in Middelburg. De Onderwijsprijs Zeeland wordt eens in de twee jaar uitgereikt. De winnaars strijden nu mee voor de landelijke Onderwijsprijs. 

51.5005677,3.6153618

Deel dit artikel:

Reageren