'Start BeNe Ladies Tour in Vlissingen'

Er zijn vergevorderde plannen om de internationale wielerwedstrijdBeNe Ladies Tour naar Vlissingen te halen. De bedoeling is om de proloog van de wedstrijd en de start van de eerste etappe in 2017 inVlissingen te houden.

Passage over een van de kasseistroken in de BeNe Ladies Tour (foto: Omroep Zeeland)

Zeeland Sport & Leisure
De plannen werden donderdag door Tilly Stroo van Zeeland Sport & Leisure (ZSL) bekendgemaakt tijdens de netwerkbeurs Contacta in Goes. Een van de doelstellingen van ZSL is om sportevenementen naar Zeeland te halen, zoals dat eerder gebeurde met de eredivisie zeilen en de Scheldebeker.

Proloog en start
Nu probeert ZSL de BeNe Ladies Tour naar Vlissingen te halen. De bedoeling is dat de proloog op donderdag 13 juli over de Boulevard in Vlissingen wordt gereden. Op vrijdag 14 juli staat de rit Vlissingen-Philippine gepland met een passage door de Westerscheldetunnel. Philippine is al enkele jaren start- en finishplaats in de BeNe Ladies Tour. Op zaterdag 15 en zondag 16 juli staan ritten gepland in België (Sint-Laureins en Zelzate).

Jolien D'Hoore wint eerste etappe BeNe Ladies Tour in Philippine (foto: Omroep Zeeland)

Jolien D'Hoore
De BeNe Ladies Tour is een internationale wielerwedstrijd voor vrouwen die sinds 2014 bestaat. Emma Johansson (Zweden) won de eerste editie. Jolien D'Hoore (foto), die namens België aan de Olympische Spelen in Rio meedeed, was in 2015 en 2016 de snelste vrouw. 

51.4590121,3.5501677

Deel dit artikel:

Reageren