Marjon van Iwaarden vaart eigen koers in nieuwe theatershow

Vrijdagavond staatMarjon van Iwaarden in theater De Mythe in Goesmet deavondvullende theatershow Vrij. Op het programma staan Nederlandstalige liedjes met tussendoorpersoonlijke verhalen. Marjon staat helemaal achter haar keuze voor de Nederlandstalige muziek, al blijft het moeilijkeen voet tussen de deur te krijgen bij landelijke radiostations.

Marjon van Iwaarden (foto: OZ)

Spannend
In 2012 stapte Marjon over op Nederlandstalig repertoire. Een keuze waar ze geen spijt van heeft: "In het begin was het even spannend. Zingen in het Nederlands is best moeilijk. Het zijn harde klanken en het is moeilijk om goede teksten te vinden, maar, nee, ik wil niet meer terug. Ik vind het nog steeds hartstikke leuk. Ik kan zelf makkelijk schrijven in het Nederlands, en mensen gaan nu echt naar je teksten luisteren. Als je in het Engels zingt nemen de mensen de tekst minder in zich op."

Onze koers
Regelmatig brengt Marjon nieuwe singles uit. Die zijn te horen op Omroep Zeeland, maar hoe zit het met de andere radiozenders? "Dat is heel moeilijk. Het is een kwestie van smaak. De ene keer vinden ze het te hard, dan is er weer iets anders, er is altijd wel wat. Maar ik pas me er niet aan aan. Absoluut niet. Wij varen onze koers. Ik kan er niks aan doen. Dit is de muziek die wij maken en we gaan het niet veranderen." 

Vuurdoop
De eerste theatershow was anderhalf jaar geleden. "Het was echt een vuurdoop. Wat er zo leuk is aan optreden in het theater? Dat de mensen naar je luisteren, dat je een feestje kan maken, maar ook dat je echt je verhaal kan vertellen. M'n liedjes kunnen mensen echt raken, en ik vind het prachtig als dat gebeurt. Daar doe ik het voor. Maar daarna is het weer feest en gaan we dansen. Ik hou ervan dat de show dynamisch en gevarieerd is."

Persoonlijker
Dit jaar zijn er veel nieuwe liedjes en is de show nog persoonlijker: "Ik vertel nog meer over de liedjes en dit keer hebben we ook filmpjes, danseressen en extra muzikanten. De band bestaat uit Bas Matthijsse (bas), Edwin van Vlierden (drums), Rob de Winter en Walter Calbo (toetsen), JP Moens (gitaar) en Hans Goemans (sax). De show in Theater De Mythe in Goes begint om 20u00.

Marjon VOOR INTERNET

51.4644394,3.5963944

Deel dit artikel:

Reageren