Klomppop en Straatfestival Ovezande samen verder

Het muziekfestival Klomppop en het Straatfestival gaan vanaf volgend jaar samen verder. Het muziekfestival Klomppop vindt niet langer plaats op Hemelvaartsdag, maar in het weekend erna samen met het Straatfestival. Het nieuwe festival duurt dan in plaats van één dag, een heel weekend en gaat verder onder de naam Klomppop Festivalweekend.

Klomppop en Straatfestival Ovezande samen verder (foto: organisatie Klomppop)

Goede ervaring
Dit jaar vond Klomppop in verband met Bevrijdingsdag ook niet plaats op Hemelvaartsdag, maar in het weekend erna. "Dat beviel goed en daarom hebben we besloten om beide festivals gezamenlijk in een weekend te houden", zei Dennis Sommeijer van Klomppop in het radioprogramma Zeeland wordt wakker. 

Mogelijkheden
De goede ervaring van de organisatie met de laatste editie is niet de enige reden waarom er besloten is om voortaan samen op te trekken met het straatfestival. Sommeijer laat weten dat het tegenwoordig moeilijk is om een blijvend popfestival te organiseren dat genoeg bezoekers trekt. "We zijn constant op zoek naar wat we beter konden doen en deze samenwerking biedt veel meer mogelijkheden", aldus Sommeijer. Nu kunnen de twee festivals samen optrekken om bezoekers naar Ovezande te halen.

ITEM: KLOMPPOP

Nieuwe opzet
Het festival start volgend jaar op vrijdag 26 mei met de finale van de talentencompetitie Spectra. Op zaterdag gaat Klomppop verder met muziek en wordt op zondag afgesloten met de 'straattheaterdag van Klomppop'.

Late uurtjes
Dat het muziekfestival niet langer op Hemelvaartsdag, maar op een zaterdag plaatsvindt, biedt nog een voordeel volgens Sommeijer: "We kunnen nu tot in de late uurtjes door, omdat de bezoekers de volgende dag niet hoeven te werken."

51.4300027,3.8221487

Meer over dit onderwerp:
straattheater Bevelanden Ovezande Klomppop
Deel dit artikel:

Reageren