Poprockband Going Dutch stopt ermee

De band Going Dutch houdt op te bestaan. Een echte reden geeft de Middelburgse poprockband niet,behalve dat 'aan alles een einde komt'.

Eigen weg
"Na ruim 10 jaar stoppen wij ermee en gaat iedereen weer zijn eigen weg. Iedereen super bedankt voor de support al die jaren, we hebben echt te gekke dingen mogen meemaken'', schrijft de band op Facebook.

Debuutalbum
Going Dutch ontstond in 2006. Het jaar daarop bereikte de band de finale van De Zeeuwse Belofte. De nummers van het debuutalbum The Dutch Are Coming uit 2008 stelde de band gratis beschikbaar via internet. 

Going Dutch

Blootgewoon
De band zette zich twee keer in voor het goede doel. Met een vijfdaagse fietsactie van Middelburg naar Amsterdam haalde ze in 2008 geld op voor een weeshuis in Tanzania. Voor de stichting Hulphond gingen de bandleden twee jaar later uit de kleren in het KRO-televisieprogramma Blootgewoon met Anita Witzier.

Themalied
Na enkele bezettingswisselingen pikte Going Dutch eind 2013 de draad weer op met de nieuwe zanger Herman Bleijenbergh. Ze presenteerden een nieuwe EP en de single Colors was het themalied voor Colours by the Sea in Vlissingen. Going Dutch was in 2014 deelnemer aan coachingstraject PopAanZee en speelde op Concert at SEA, het Zeeland Nazomerfestival en Vestrock.

51.498414,3.6095063

Meer over dit onderwerp:
Walcheren zt40 Going Dutch
Deel dit artikel:

Reageren