Kinderen hakken knopen door in gemeenteraad Reimerswaal

Leerlingen van degroepen 8 van de Yersekse basisscholen hebben woensdagavondtijdens een kindergemeenteraad besloten hoe de nieuwe speeltuin aan de Bekhof in Yersekeer uit komt te zien.

Jeugdgemeenteraad Reimerswaal (foto: OZ)

ITEM kindergemeenteraad

Vervanging
Ongeveer een maand geleden zijn de kinderen met het project begonnen op het gemeentehuis in Kruiningen. Ze kregen van waarnemend burgemeester Zoon uitleg over hoe een gemeente werkt. De opdracht die ze hebben gekregen is om een besluit te nemen over het inrichten van het speelterrein aan de Bekhof / Schuttershof in Yerseke. Dit speelterrein is aan vervanging toe en de kinderen mochten zelf beslissen hoe de nieuwe speeltuin gaat worden.

Fracties
Net als in de echte gemeenteraad hebben ze dat met eigen fracties gedaan, vier in totaal. Elke fractie heeft een eigen leverancier, met allemaal verschillende speeltoestellen. Daarnaast mochten ze nog een ontwerp maken, van hoe die speeltuin met hun toestellen er dan uit moet gaan zien. Er waren meerdere schorsingen en overleg achter de schermen nodig om uiteindelijk een meerderheid te vinden.

Ook de pers was vertegenwoordigd (foto: OZ)

Geld gereserveerd
De speeltuin die de kinderen hebben gekozen, komt er ook echt. Voor 1 juli 2017 moet deze klaar zijn. De echte gemeenteraad van de gemeente Reimerswaal heeft daar al geld voor gereserveerd.

51.450046,4.0309583

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden Yerseke gemeenteraad
Deel dit artikel:

Reageren