EK steentjes keilen bij Brouwersdam

BROUWERSDAM -
Het officiële kampioenschap wordt gehouden op zaterdag. Door middel van het 'skimmen' van de steen is het de bedoeling om de steen zoveel mogelijk meters over het water te laten scheren. Deelnemers aan het kampioenschap moeten zich vooraf inschreven bij de organisatie.

Skippen

Op zondag wordt een recreatieve competitie 'stone skippen' georganiseerd. Aan deze competitie mag iedereen meedoen. Bij het 'stone skippen' is het aan de deelnemer om de steen zoveel mogelijk keren op het water te laten stuiteren.

Schotse stenen

Tijdens het kampioenschap wordt gegooid met speciale Schotse leistenen uit Easdale. Deelnemers die de leistenen kopen steunen daarmee de stichting Sailing Kids. De stichting organiseert zeilvakanties voor kinderen en jongeren met een ernstige of chronische ziekte.

Ludiek

Het evenement is volgens de organisatie 'ludiek van karakter' en bedoeld om samen sportief bezig te zijn in de natuur. Daarnaast is het evenement goed voor de promotie van de Brouwersdam als recreatiegebied. Het evenement krijgt onder meer steun van de provincie Zeeland en Zuid-Holland.