OM: belangenverstrengeling eigen schuld van Hulst

Het OM vindt dat Hulst de eventuele belangenverstrengeling van oud-wethouder Paul Weemaes over zichzelf heeft afgeroepen. De gemeente heeft zelftoegestaan dat Weemaes ook als makelaar bleef werken.

OM: belangenverstrengeling eigen schuld van Hulst

Niet meer te achterhalen
Het is achteraf niet meer te achterhalen wanneer Weemaes welke pet op had. En dus gaat het OM de oud-wethouder niet vervolgen voor corruptie, zegt Linda van den Oever, officier van justitie.

OM over Weemaes

Steekpenningen
Een onderzoekscommissie legde de zaak tegen de oud-wethouder bij het OM neer, omdat hij steekpenningen zou hebben aangenomen. Volgens de commissie had Weemaes geld gekregen voor de bemiddeling bij een nieuwbouwproject in Hulst, op een plek waar eigenlijk niet mocht worden gebouwd.

Lees ook: Oud-wethouder Weemaes: Ik ben niet van Lillo

'Niet van Lillo'
Weemaes heeft altijd ontkend dat hij schuldig was in de zaak. "Ik ben niet van Lillo", zei hij eerder. "Ik ga niet met een destijds onbekende man een overeenkomst aan die stelt dat hij voor het in orde maken van de bestemming opdracht heeft gegeven. Dit is een strafbare handeling."

Smaad en laster
De oud-wethouder heeft zelf ook aangifte gedaan tegen de leden van de commissie, onder wie burgemeester Mulder wegens smaad en laster. Maar het OM gaat ook in dit geval niet over tot vervolging.

51.2796824,4.0521462

Deel dit artikel:

Reageren