Skihal Terneuzen 'liegt' over lengte piste

De skipiste inSkidôme Terneuzen is in werkelijkheid korter dan de skihal zelf aangeeft. Dat heeft de site wintersporters.nl ontdekt.

(foto: Omroep Zeeland )

Negen van de tien
De site heeft de lengte van alle skihallen in de Benelux en Duitsland die door Nederlanders en Belgen wordt bezocht opgemeten. Bij negen van de tien onderzochte hallen bleek de lengte niet te kloppen met de gegevens die op hun site stonden. 

20 meter
De piste in Terneuzen blijkt in werkelijkheid 20 meter korter te zijn dan Skidôme zelf aangeeft in haar marketingmateriaal. Volgens wintersporters.nl is de langste piste 200 meter, terwijl Skidôme beweert een piste te hebben van 220 meter. 

Skibaar
Een woordvoerder van de skihal laat aan de site weten dat het verschil mogelijk is veroorzaakt doordat de afstand die zij communiceren is gebaseerd op de afstand van wand tot wand. Terwijl Wintersporters.nl de afstand heeft gemeten van het skibare gedeelte van de pistes. 

Landgraaf
Van de onderzochte hallen zit de skihal van Landgraaf er het meest naast. Volgens de skihal zelf hebben ze met een lengte van 520 meter de langste overdekte piste van de wereld. Uit de meting van wintersporters.nl blijkt dat maar 387 meter te zijn. 

51.2970735,3.849919

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws Vlaanderen Terneuzen skidome piste
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws