'Ik ben hem eeuwig dankbaar voor zijn nier'

MIDDELBURG - Zijn vrouw Ineke is hem eeuwig dankbaar, omdat hij haar zijn nier heeft gegeven. "Dankzij mijn man ben ik nog op de wereld." Via het audiofragment is te beluisteren hoe Johan reageerde op de verrassing.

Huwelijkscrisis
Miranda Gons kreeg een Valentijnsboeket van haar man. Ze hebben elkaar na een mindere periode in hun huwelijk weer gevonden.

Rien Lindhout
Ook Rien Lindhout behoorde tot de uitverkorenen. Hij kreeg het boeket van Jaap en Rika Wisse. Zij hebben grote bewondering voor de manier waarop Rien zijn vrouw verzorgt.

Ziek
Ook Iris van Sante kreeg een Valentijnsboeket. Ze kreeg de bloemen van haar moeder. Iris is al een tijdje ziek, ze heeft misschien de ziekte van Pfeiffer. Haar moeder wilde haar opvrolijken, ook omdat het vandaag haar verjaardag is.

Zeurkous
Tom Weterings uit Vlissingen kreeg een bloemetje van zijn vrouw. Zijn vrouw had de volgende motivatie: "Mijn man verdient een bloemetje, omdat hij het met mij vaak nogal zwaar te verduren krijgt. Hij krijgt regelmatig de schuld van het verplaatsen of kwijtmaken van spullen, al dan niet terecht. Samenleven met een controlefreak als ik lijkt me een zeer moeilijke opgave en met dit bloemetje wil ik hem laten weten dat ik ondanks mijn eeuwige gezeur ontzettend veel van hem hou!"

Prijzen
Hoewel Valentijnsdag veel bloemen verkopen betekent, vindt bloemist Frans Schrik uit Middelburg het jammer dat de bloemenveilingen hun prijzen opdrijven om het onderste uit de kan te halen. Hij zou graag iedereen van een normaal geprijsd Valentijnsboeket voorzien.

De bloemist houdt van de combinatie van bloemen en passie, die met Valentijn natuurlijk mooi te combineren zijn. De anonimiteit van een Valentijnsbloemetje levert hem weleens gewetenswroeging op, als een getrouwd iemand een ander met een ruiker verrast. Zelf geeft hij zijn partner ook een boeket op 14 februari.