Basisschoolleerlingen lopen mini-roparun

TERNEUZEN -
De mini-roparun wordt georganiseerd door Frank Boerebach. Hij is schooldirecteur en lid van het Zeeuwse team Cegelec-runners dat meedoet aan de echte Roparun. Het is de bedoeling dat de leerlingen telkens zo'n 500 meter lopen en elkaar aflossen. Er doen 25 teams van 8 leerlingen mee, allemaal uit groep 7 en 8. Maar ook de jongere kinderen helpen mee om geld in te zamelen, door bijvoorbeeld paaseitjes te verkopen of auto's te wassen.

Hospice

Het goede doel waar geld voor ingezameld wordt is Hospice Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen. De opbrengst is bestemd voor nieuwe verpleegbedden voor terminale patiënten.

Route

De route van de mini-roparun loopt langs alle dorpen van de deelnemende scholen. De tien scholen maken deel uit van de Stichting Confessioneel Basisonderwijs West Zeeuws-Vlaanderen (SCOBA). Het gaat om: het Molenbolwerk in IJzendijke, de Hoge Plaat in Hoofdplaat, de Sint Jozef in Eede, de Sint Jan in Sluis, de ST. Petrus Wegwijzer in Schoondijke, de Drieklank en de Sint Bavo in Oostburg, de Meerstromenschool in Groede, de Golfbreker in Breskens en de Op Dreef in Aardenburg.

Roparun

De Roparun is een estafetteloop die in Parijs en Hamburg begint op 18 mei en op 20 mei in Rotterdam eindigt. Met de loop wordt geld ingezameld voor zorg aan mensen met kanker.