Vrijspraak in zaak doodgereden Spanjaard

MIDDELBURG -
De officier van justitie eiste
een voorwaardelijke werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van twee jaar. Hij vindt dat de Middelburger het slachtoffer niet op zo'n levensgevaarlijke plek uit de auto had moeten zetten, dronken en in het donker. De advocaat van de Middelburger zei tijdens de zitting, dat het slachtoffer zelf schuldig is aan zijn eigen dood en pleitte daarom voor vrijspraak.
Agressief
Het ongeluk gebeurde in december 2008. Spaanse arbeidskrachten van een scheepswerf waren naar een feestje geweest en hadden veel gedronken. Eén van hen, de 24-jarige Spanjaard, was agressief geworden en werd daarom weggestuurd.
Vervelend
De verdachte, de coördinator voor Spaanse arbeidskrachten van een scheepswerf, werd gebeld met de vraag of hij twee werknemers op wilde halen. Daarvoor waren ze al in uit een ander busje gezet omdat de 24-jarige Spanjaard vervelend gedrag vertoonde.
Handtastelijk
De 46-jarige Middelburger pikte de twee Spanjaarden op, maar al snel begon de 24-jarige Spanjaard zich opnieuw te misdragen. Hij ging dreigen en werd handtastelijk. Daarom besloot de Middelburger om hem uit de auto te zetten. Dat deed hij op een uitvoegstrook van de A58, vlak voor de parkeerplaats bij Arnemuiden. Daarna reed hij weg.