Bakkende broers na 45 jaar uit elkaar (video)

Zeven dagen in de week, al 45 jaar lang, werken de broers Harry en Mathieu om en om in de bakkerij die ooit van hun vader was. Aan die samenwerking komt nu een eind omdat boer Harry emigreert naar de Dominicaanse Republiek.Op 31 januari is zijn laatste werkdag.

Psoriasis
De reden van Harry's vertrek is zijn gezondheid. "Ik heb psoriasis in mijn oor en dat kan mijn hersenen inslaan. In de Dominicaanse Republiek waar het warm is en ik in de zee zwem, kan ik genezen", aldus Harry.  

Bomvol
De bakkerij is een attractie voor toeristen. Het pand staat bomvol spullen die behoren tot de verzamelingen van beide broers. Harry is gek van oude Volkswagens en Mathieu spaart alles wat met de Atlantikwal in de Tweede Wereldoorlog te maken heeft.

Verkocht
Harry heeft een groot deel van zijn Volkswagenverzameling inmiddels verkocht vanwege zijn vertrek. "Ik heb twee oude Kevers bewaard. Die haal ik uit elkaar en voer ik in als schroot, om ze vervolgens in de Dominicaanse Republiek weer in elkaar te zetten," aldus Harry.

(foto: oz)

Familie
Broer Mathieu blijft in de bakkerij. Hij wordt bijgestaan door zijn zoon en dochter die de werkzaamheden van Harry overnemen. Harry: "Het is goed zo. De volgende generatie van de familie staat klaar. En ik ga een nieuw leven opbouwen."

ITEM volkswagenverzameling afscheid

51.6901701,3.7317384

Deel dit artikel:

Reageren