'Ondanks mijn ziekte ben ik toch een beetje in de kerk' (video)

Videostreams van kerken zijn een uitkomst voor ouderen en zieken. Dat zegt Anneke Plasse uit Vlissingen. Vanwege haar slechte gezondheid kan ze al jaren niet meer naar de kerk. Sinds een jaar kijkt ze op haar televisielive mee met de kerkdienst in de Sint Jacobskerk.

Betrokken
"Ik voel me nu meer betrokken bij de kerkdienst dan eerst", zegt Plasse. Ze vergelijkt de videostream met de 'ouderwetse' kerktelefoon. "Toen had ik geen beeld. Soms hoorde ik iets gebeuren, maar dan wist ik niet wat er aan de hand was. Nu zit ik eigenlijk eerste rang en zie ik alles."

Wereldwijd
"Op dit moment kijken iedere zondag zo'n vijfentwintig mensen live mee", vertelt Bert Heijstek van de protestantse gemeente in Vlissingen. De diensten in de Sint Jacobskerk zijn over de hele wereld terug te kijken. "Zo bereiken we hopelijk nog meer mensen."

(foto: OZ)

Luie stoel
Bert Heijstek denkt niet dat mensen minder naar de kerk komen, als ze ook vanuit hun luie stoel kunnen kijken. "Onze ervaring is dat alleen ouderen en zieken gebruik maken van de videodienst. Het bijwonen van de dienst in de kerk heeft toch iets extra's."

51.4427008,3.5737788

Meer over dit onderwerp:
Walcheren livestream Sint Jacobskerk kerkdienst
Deel dit artikel:

Reageren