'Het leek wel oorlog in Vlissingen' (video)

Veel bewoners van de Bloemenbuurt in Vlissingen wonen er met angst. Zeker na wat er afgelopen nieuwjaarsnacht gebeurde. Een groep jongeren terroriseerde de wijk en gooide onder andere ruiten in met stenen en vuurwerk.

Bang in eigen buurt
Eén van de buurtbewoners zegt een dag later: "Het leek wel oorlog. Daar schrik je van en dan denk je, jeetje verleden jaar hele toestanden hier, en nou dit weer. Het gaat een grote nasleep hebben." Veel buurtbewoners zijn bang en durven niet voor de camera te reageren.

Het zat eraan te komen
Voor de kapster die de ruit van haar zaak zag sneuvelen tijdens de nieuwjaarsnacht kwamen de vernielingen niet helemaal onverwacht. "Het zat eraan te komen," zegt ook een bewoonster die als één van de weinigen wel durft te reageren. "Het wordt alleen maar erger als hier niets aan gedaan wordt." 

Groep jonge Marokkanen
De bewoners van de Bloemenbuurt die met Omroep Zeeland hebben gesproken stellen allemaal dat het gaat om een groep van jonge jongens,  overwegend van Marokkaanse afkomst. "Ja het klopt. Het is een bepaalde groep." Maar in meer details treden, dat willen de buurtbewoners niet.

Lees ook:
Politie: vandalen maakten beveiligingscamera's kapot
- Burgemeester geschokt door geweld nieuwjaarsnacht

51.453503,3.5723346

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Vlissingen 112 nibri Bloemenlaan
Deel dit artikel:

Reageren