Medaille voor redden van blinde man uit kanaal

Twee Zeeuwen die in julieen 21-jarige Middelburger uit het Kanaal door Walcheren hebben gered hebben daarvoor donderdag een medaille gekregen. De drenkeling was blind en zwaar onder invloed van alcohol.

Medaille voor redden van blinde man uit kanaal (foto: Omroep Zeeland)

Tandem
De twee redders, de 21-jarige Thomas van Goethem uit Heinkenszand en zijn 19-jarige vriendin Nina Karelse uit Middelburg fietsten iets na middernacht met een tandem over het Vlissings Jaagpad langs het kanaal toen ze iemand hoorden roepen in het water.

Kleding
Thomas ging het water in en haalde samen met Nina na enkele pogingen de drenkeling uit het water. De twee gaven hem daarna hun eigen kleding zodat hij kon opwarmen, omdat hij het erg koud had. Vervolgens belden ze het alarmnummer en kon even later het ambulancepersoneel zich over de man ontfermen. 

Maatschappij tot Redding van Drenkelingen
De twee kregen voor deze redding donderdagmiddag om 17.00 uur van de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar bronzen medailles omgehangen in het Vlissingse stadhuis. De bekroningen waren toegekend door het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

'Meer bewustzijn'
De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft als doel om zo veel mogelijk verdrinkingsdoden te voorkomen. De organisatie hoopt dat het eren van redders als Thomas en Nina leidt tot meer bewustzijn over het verkleinen van de risico’s op verdrinking en de mogelijkheden om het leven van een drenkeling te redden.

51.4480438,3.5694113

Deel dit artikel:

Reageren