GPC Vlissingen steelt zege in extremis

AALST -
GPC begon goed aan het degradatieduel, want al na een kwartier spelen kwam de ploeg op voorsprong via Remon de Vlieger. Na een halfuur spelen kwam de Vlissingse formatie met tien man te staan, toen Zilvano Tuhuleruw met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. "Terecht rood", vond Leonhart, "maar op dat moment wel erg vervelend. We wilden Roda Boys via snelheid op de flanken bestrijden en daar was Zilvano belangrijk in."
GPC hield de voorsprong tot halverwege de tweede helft vast, maar toen kwam de thuisploeg via een strafschop van Sjoerd Boons langszij. Roda Boys ging op jacht naar meer en zette GPC onder druk. "Op dat moment teken je natuurlijk voor een punt", beaamt Leonhart. "En dan is het extra lekker dat je via goals van twee invallers alsnog wint." Eerst was het Roniël Uranie die in de vijfde minuut van de blessuretijd de 2-1 aantekende. Een minuut later scoorde Dylan Schallier er ook nog 3-1 van.
Terneuzense Boys
In dezelfde eerste klasse leed Terneuzense Boys op eigen veld een pijnlijke nederlaag tegen Drechtstreek. Na een 2-2 ruststand verloor de ploeg van trainer Eddy van der Hooft met 4-2. Johnny de Jaeger en Marco Faassen scoorden voor de Zeeuws-Vlaamse ploeg.
GPC Vlissingen is Terneuzense Boys nu gepasseerd op de ranglijst. GPC is twaalfde met 9 punten uit 12 duels. Terneuzense staat met 7 punten voorlaatste.