Meer Zeeuwse kandidaten bij Zeeland Kiest

MIDDELBURG -
In de Zeeuwse Bibliotheek ontvangen de presentatoren Ernst Jan Rozendaal (PZC) en Ad Hagesteijn Andre Bosman (VVD), Albert de Vries (PvdA), Patricia de Milliano (CDA), Carel Bruring (GroenLinks), Jaap van Ginkel (ChristenUnie), Ad Dorst (SGP), Trees Janssens (Partij voor de Dieren) en Willem Willemse (50 Plus).

Afzegging

Voor het debat zijn alle partijen uitgenodigd, die volgens de laatste peilingen met een of meerdere zetels in de Tweede Kamer zullen komen én een Zeeuw op de kandidatenlijst hebben. De SP en de PVV hebben afgezegd. Zoals het er nu naar uitziet maken overigens alleen Bosman en De Vries kans op een directe zetel bij de verkiezingen. De kandidaten krijgen stellingen over Zeeuwse thema's waarover ze met elkaar in debat gaan.
Deze stellingen zijn:
- Europa is goed voor Zeeland.
- Zorg kan in Zeeland niet dichtbij de mensen georganiseerd worden.
- Krimp is een zegen voor Zeeland.
- Om carriere te maken moet je Zeeland uit.

16.00 uur

De uitzending begint om 16.00 uur en wordt live uitgezonden op de websites van de PZC en Omroep Zeeland en op radio en televisie. Publiek is van harte welkom.

Zeeland Kiest

Zeeland Kiest is een samenwerking tussen Scoop, de Zeeuwse Bibliotheek, PZC en Omroep Zeeland. De afgelopen weken zijn vrijwel alle landelijke lijsttrekkers te gast geweest in het programma.