Vrijwilligers brengen Walchenaren in beeld

Het Zeeuws Archief zoekt vrijwilligers om de bewoners van Walcheren uit de negentiende eeuw in beeld te brengen. Iedereen kan thuis via de computer meehelpen. Het gaat om gegevens uit de bevolkingsregisters tussen 1812 en 1900.

Vrijwilligers brengen Walchenaren in beeld (foto: Omroep Zeeland / Zeeuws Archief)

foto: In een uitspanning te Domburg Zeeuws Archief, Beeld en Geluid, Collectie C.J. Vreeke, 341-1201

Duizenden scans bekijken
Deelnemers krijgen na aanmelding toegang tot duizenden scans van de bevolkingsregisters. Het is de bedoeling dat de informatie uit de scans vervolgens worden ingevoerd in het systeem. 

Geen Middelburg en Vlissingen
Vanaf dinsdag kunnen de vrijwilligers aan de slag met de registers van bijna alle plaatsen op Walcheren. Middelburg ontbreekt omdat de registers van voor 1900 in de Tweede Wereldoorlog verloren zijn gegaan. Vlissingen ontbreekt omdat daar de gegevens zijn opgeslagen in het eigen gemeentearchief en dit geen onderdeel is van het Zeeuws archief. 

Help thuis mee de bevolkinsgregisters van Walcheren 1812-1900 in te voeren https://t.co/C2Zy33kLeC @VeleHanden #ZeeuwenGezocht #anl pic.twitter.com/c9qtyZYgu9

— Zeeuws Archief (@zeeuwsarchief) 31 januari 2017

Vroegste van Nederland
Het project met de naam 'Wonen op Walcheren is dinsdag van start gegaan. De bevolkingsregisters van Walcheren behoren tot de vroegste van Nederland. Al vanaf 1812 werd in Zeeland per adres geregistreerd wie er woonden, waarheen de bewoners verhuisden en wat hun beroepen waren. Al eerder werden, bij wijze van proef, de gegevens van Koudekerke beschikbaar gemaakt met behulp van vrijwilligers

51.501379,3.6120188

Meer over dit onderwerp:
Walcheren geschiedenis nibri Zeeuws Archief
Deel dit artikel:

Reageren