Extra mankracht nodig voor renovatie tunnel (video)

Drukte in de Westerscheldetunnel afgelopen nacht. Niet met automobilisten, maar met werklui. Tijdens de maandelijkse onderhoudsnacht wordt er sinds dinsdagavondook gewerkt aan de grootste renovatie sinds de opening van de tunnel. De veiligheid wordt verbeterd en daar is extra mankracht voor nodig.

Verkeersinstallaties
In de Westerscheldetunnel worden vooral de technische installaties vernieuwd. Het gaat onder meer om de systemen die detecteren of er een auto stilstaat in de tunnel en communicatiesystemen. Ook komen er zo'n honderd nieuwe camera's met beter beeld en die kunnen draaien en zoomen.

Lees ook: Grote beurt voor Westerscheldetunnel

Honderd extra werknemers
Voor de renovatiewerkzaamheden zijn er tien tot honderd man extra aanwezig per onderhoudsnacht. Dat verschilt per keer en is afhankelijk van de werkzaamheden. Zo werden er vannacht kabels getrokken voor beeld en geluid, lussen in het wegdek gesleept voor de verkeersdetectie en werden er nieuwe luidsprekers getest.

Pittige klus
In korte tijd moet er veel worden gedaan. Dat is best even stressen. Per onderhoudsnacht is er één tunnelbuis zo'n zes uur afgesloten. Er is een strakke planning, anders loopt heel de renovatie in de soep. Eerst moet het nieuwe systeem werken voordat het oude mag worden losgekoppeld. Omdat het onderhoud gewoon doorgaat is het extra druk met personeel in de tunnel. Maar ook onder het wegdek vinden dagelijks werkzaamheden in het kabelkanaal plaats.

Westerscheldetunnel Maintanance
De renovatie wordt gedaan door Westerscheldetunnel Maintanance. Hierin zijn Mobilis, Croonwolter&dros en BAM vertegenwoordigd. Ook zijn er kleinere regionale bedrijven bij de opknapbeurt betrokken. 

18 miljoen euro
Met de renovatie van de tunnel is 18 miljoen euro gemoeid. In totaal duren de werkzaamheden nog tot 30 juni 2018. Het meeste werk in de tunnelbuizen wordt gedaan tijdens de reguliere onderhoudsnachten om het verkeer te ontlasten.

51.4417398,3.7541356

Reageren