Ierse stropers jagen met windhonden bij Zaamslag

De politie heeft vier Ierse stropers opgepakt in de buurt vanZaamslag. De Ieren waren met windhonden aan het jagen op wild. Bij de aanhouding werden ookhondengeleiders van de politie ingezet.

Geleider #TSH assisteerde bij aanhouding 4 Ierse stropers in #Zaamslag. Met lange honden werd wild gejaagd. 7 honden zijn inbeslaggenomen.

— Politiehonden ZWB (@politiehondzwb) 1 februari 2017

'Lange honden'
De Ieren gebruikten bij het stropen zogenoemde 'lange honden'. Dat zijn honden die snel genoeg kunnen rennen om vluchtende hazen en konijnen in te halen en te doden. Meestal gaat het om windhonden, die zijn gefokt voor zowel de jacht als voor hondenraces. 

Doodgebeten
De politie kreeg de melding woensdagmiddag rond 14.30 uur dat mensen met honden aan het jagen waren in de buurt van de Oudendijk bij Zaamslag. Toen de agenten arriveerden liep een van de honden nog in het veld. Het dier had net een haas doodgebeten. De politie heeft alle zeven windhonden in beslag genomen en naar een opvanglocatie gebracht.

Windhond rechtenvrij (foto: rechtenvrij)

Verboden
De vier Ieren van tussen de 34 en de 59 jaar zijn aangehouden voor het overtreden van de Flora- en Faunawet en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Zonder jachtakte is het verboden om met windhonden te jagen, bovendien is het jachtseizoen voorbij.

Honden
Of de Ierse mannen hun honden terugkrijgen is nog onduidelijk. Zelf zijn ze woensdagavond rond 22.00 uur weer vrijgelaten. De beslissing over wat er met de honden gaat gebeuren moet nog worden genomen door de Officier van Justitie.

51.3516738,3.9159614

Deel dit artikel:

Reageren