Bouw megakerk Yerseke blijft voor discussie zorgen

YERSEKE-De elfde mogelijkelocatie voor een nieuwe kerk van de gereformeerde gemeente in Yerseke staat dinsdagavond ter discussie in de opinievergadering in het gemeentehuis van Reimerswaal.

(foto: Omroep Zeeland)

Artist impression: Van Beijnum Architecten bna bv

Gereformeerde gemeente
De gereformeerde gemeente in Yerseke heeft al sinds 2003 plannen voor een nieuwe grote kerk aan de rand het dorp. De huidige kerk aan de Oude Bogaertlaan is al jaren te klein voor het nog steeds groeiende aantal gelovigen. In de tussenliggende 14 jaar zijn verschillende locaties de revue gepasseerd in en net buiten het dorp. De locatie aan de Steeweg in Yerseke is volgens de gereformeerde gemeente de meest ideale plek.

Lees ook: Steeds meer gereformeerden, megakerken noodzakelijk 

Megakerk
De kerk moet een van de grootste van Nederland worden met ruimte voor 2000 gelovigen. Er komen verschillende zalen voor verenigingen die aangesloten zijn bij de gereformeerde gemeente, een kosterswoning, een pastorie, een parkeerplaats voor 350 auto's en het gebouw krijgt een fietsenkelder. 

locatie bouw Gereformeerde kerk (foto: Googlemaps )

Bezwaren
Een aantal omwonenden van de locatie waar de nieuwe kerk moet komen heeft grote bezwaren. Zij krijgen als de bouw doorgaat een van de grootste kerken van Nederland voor hun neus met een 45 meter hoge torenspits.

Verkeersoverlast
Behalve het verliezen van het vrije uitzicht op de polder zijn de bewoners van de Steeweg ook bang dat de kerk voor verkeersoverlast zal zorgen. Volgens de advocaat van de omwonenden, beperkt die overlast zich niet tot de zondagen omdat ook andere activiteiten zoals uitvaarten bij de kerk worden gehouden. De toegangswegen naar de kerk zijn daar volgens de omwonenden niet op berekend. 

51.497445,4.038915

Deel dit artikel:

Reageren