Als er één 'biologisch' schaap over de dam is... (video)

Het aantal hectare biologische grond groeit in Zeeland. Maar nog niet hard genoeg, vindt de bioboerAlex van Hootegem uit Kruiningen. Hij teelt zelf natuurlijke producten en runt daarnaast een biowebwinkel. Hij roept normale boeren op om te schakelen. Want, zegt Van Hootegem, hoe meer biologische boeren, hoe beter.

Stijging
Van Hootegem heeft de webwinkel nu tien jaar. In die tijd is er veel veranderd. "De vraag naar biologische producten is enorm gestegen merken we in het klantenbestand. De meeste producten halen we uit de regio, maar dat is af en toe best lastig."

Investering
In andere regio's merkt hij dat er meer biologisch geboerd wordt. "Het is een drempel die boeren over moeten. De omschakeling duurt twee jaar en dat is dus best een investering. Maar ik geloof er in dat er in de toekomst meer boeren volgen. Als er één schaap over de dam is..."

Goede ontwikkeling
Hij ziet de komst van biologische boeren niet als concurrentie. "Het zou andere biologische boeren juist helpen. Dan investeren loonbedrijven bijvoorbeeld ook eerder in biologische teelt- of oogstmachines. Om de vraag in onze webwinkel aan te kunnen, zou dat een goede ontwikkeling zijn."

Meer grond
In Zeeland is er in de afgelopen vijf jaar meer biologische grond bijgekomen. Vooral biologische tuinbouw in de kas is in ontwikkeling.

Lees ook:
-Steeds meer grond in handen van biologische boeren

51.438681,4.0511783

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden Kruiningen biologisch webwinkel
Deel dit artikel:

Reageren