Pleijte en Sanderse winnen Zeeuwse crosscompetitie

BRUINISSE - Door een zege in de Grevelingencross hebben de Vlissingse atletenTim Pleijte enMonica Sandersede Zeeuwse crosscompetitie gewonnen. Met hun overwinningen hebben ze zoveel punten behaald dat ze niet meer ingehaald kunnen worden. Daardoor is de laatste cross in Vlissingen alleen nog voor belangrijk voor de eer.

Pleijte en Sanderse winnen Zeeuwse crosscompetitie (foto: Omroep Zeeland)Pleijte en Sanderse winnen Zeeuwse crosscompetitie (foto: Omroep Zeeland)

Herencross
Pleijte was na zijn overwinning in de Scheldesportcross opnieuw op dreef. Met een tijd van 26.42' was hij de concurrentie te snel af. Job de Feijter uit Sint-Jansteen was de eerste achtervolger. Hij eindigde in een tijd van 27.34'. Ook Ricardo Sint Nicolaas van AV Flakkee mocht het ereschavot betreden. 

Damescross
Naast de goede prestatie van Pleijte was ook Monica Sanderse ongenaakbaar. De Vlissingse was dit seizoen een klasse apart en bewees dit nogmaals door de cross in Bruinisse te winnen. Met een tijd van 33.57' bleef ze haar eerste achtervolger Petra Sloots uit Brielle bijna een minuut voor. Het brons was voor Renate de Reus uit Vlissingen die bijna vier minuten moest prijsgeven op het schema van Sanderse.

Monica Sanderse (foto: OZ)Monica Sanderse (foto: OZ)

Kustcross
Door de prestaties van Pleijte en Sanderse is de laatste cross van dit seizoen in Vlissingen onbelangrijk geworden. Met ieder vijf zeges achter hun naam hebben beide lopers al genoeg overwinningen binnen om de beker te bemachtigen. Bij de Kustcross, die op zaterdag 11 maart zal plaatsvinden, worden Pleijte en Sanderse gehuldigd. 

51.6774755,4.1259394

Deel dit artikel:

Reageren