'N59 moet heel snel veiliger worden gemaakt'

ZIERIKZEE - De N59 tussen het Haringvliet en de Grevelingen moet heel dringend veiliger worden gemaakt. Dat schrijven de burgemeesters van Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland in een brandbrief aan minister Schultz van Infrastructuur.

'N59 moet heel snel veiliger worden gemaakt' (foto: OZ)
'N59 moet heel snel veiliger worden gemaakt' (foto: OZ)

Vijftien verkeersdoden
Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland trekken opnieuw aan de bel naar aanleiding van het zoveelste dodelijke ongeluk op het weggedeelte tussen het Haringvliet en de Grevelingen, begin deze maand. Tussen 2005 en 2016 waren op de weg in totaal vijftien verkeersdoden te betreuren. De N59 is daarmee een van de gevaarlijkste N-wegen van het land.

Haast maken
In de brief staat dat de weg heel snel vierbaans moet worden gemaakt. De gemeenten schrijven dat ze snappen dat de financiële mogelijkheden van het ministerie hiervoor beperkt zijn. Daarom wijzen ze er nog eens op dat Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland bereid zijn mee te betalen, net als de provincie Zeeland. Overigens is bij de aanleg van de N59 er al rekening mee gehouden dat de weg vier rijbanen zou krijgen.

Lees ook:
De N59 moet vierbaans worden
- 'Bredere N59 leidt tot nieuwe knelpunten'
- Provincie wil N59 versneld aanpakken

51.6753115,4.069331

Meer over dit onderwerp:
Schouwen-Duiveland veiligheid N59 brandbrief
Deel dit artikel:

Reageren