Pechtold: Zeeland zou één gemeente kunnen worden

Zeeland zou één gemeente kunnen worden. Dat zei lijsttrekker Alexander Pechtoldvan D66 woensdag in het programma Zeeland Kiest van de PZC en Omroep Zeeland. Volgens Pechtold hebben grote gemeenten nu eenmaalmeer voordelen.

Alexander Pechtold in Zeeland Kiest

Geld besparen
"Al die kleine organisaties (gemeenten) kosten allemaal geld".  Eenzelfde ontwikkeling ziet Pechtold weggelegd voor de provincie Flevoland waar een fusie met vier gemeenten nog gemakkelijker zou zijn. 

Zeeland: Wees aantrekkelijk
Pechtold riep op om te stoppen met het Calimero-gedrag in Zeeland. "Wees aantrekkelijk door als provincie te specialiseren." De D66-lijsttrekker gaf daarbij als voorbeelden om in te steken op het zorgtoerisme, een Bèta College en het bouwen van windmolenparken.

Idioot plan
"Het volbouwen van de kust is een voorbeeld van niet aantrekkelijk voor Zeeland, kies niet voor massatoerisme" stelde Pechtold. Zo noemt hij het Brouwerseiland, het recreatieproject in het Grevelingenmeer een idioot plan. "We zijn nog net op tijd - nu nog niet alle vergunningen rond zijn - om het tegen te houden." 


#zeelandkiest
Het interview is in Middelburg in het gebouw van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Belangstellenden zijn van harte welkom. Studenten van de HZ houden tijdens de live-uitzending Facebook en Twitter in de gaten. Reageren op de uitzending? Gebruik op Twitter #zeelandkiest. Of reageer op de live video op de Facebookpagina van Zeeland Kiest.

Woensdagmiddag 12.00 uur is Henk Krol van 50 Plus te gast in Zeeland Kiest.

Kijk de gesprekken met andere lijsttrekkers terug:
- Jan Roos (VNL)
- Kees van der Staaij (SGP)
- Sybrand Buma (CDA)
- Emile Roemer (SP)
- Gert-Jan Segers (CU)
Marianne Thieme (PvdD)

51.4960491,3.6163419

Deel dit artikel:

Reageren