Bruse Boy op avontuur in Amerika (video)

BRUINISSE - "Een droom die uitkomt", zo noemt Bruse Boys-aanvaller Dylan Adelaar de kans de hij heeft gekregen om in de Verenigde Staten te voetballen. Vanaf augustus speelt hij niet meer op sportpark Volharding in Bruinisse, maar in het Tiger Stadium van Louisiana, voor het team van Louisiana State University.

Droom
Adelaar is al vaak in de Verenigde Staten geweest, er woont namelijk familie van hem. "Ik vind het echt een heel mooi land. Als je dan de kans krijgt om daar te voetballen en te studeren is dat wel een droom die uitkomt."

Compilatievideo
Via een voetbalmakelaarsbedrijf uit Eindhoven kreeg Adelaar deze kans. "Zij benaderden mij en vroegen of ik beeldmateriaal wilde aanleveren zodat zij een compilatievideo konden maken. Die video hebben ze naar veel buitenlandse clubs gestuurd." Adelaar hoopte op een Amerikaans avontuur. Universiteitsteam LSU uit Louisiana hapte toe.

Bruse Boy op avontuur in Amerika (video) (foto: Orange Pictures)Bruse Boy op avontuur in Amerika (video) (foto: Orange Pictures)

Foto: Orange Pictures

Universiteit
In het team krijgt Adelaar concurrentie van 24 andere spelers. "Dat is pittig, maar ik vertrouw erop dat ik gewoon ga spelen." De universiteit betaalt zijn woning en ook zijn studie. "Ik kom met twee andere voetballers in een appartement te wonen. Welke studie ik ga doen? Daar ben ik nu voor aan het kijken."

Profvoetballer
Het Amerikaanse niveau vergelijkt Adelaar met de Nederlandse hoofdklasse. Hij wordt geen profvoetballer, maar hij denkt wel dat hij in de Verenigde Staten meer kans heeft om prof te worden dan in Nederland. "Het is afwachten, maar het zou wel mooi zijn."

Kampioen
Met Bruse Boys staat Adelaar op dit moment bovenaan in de tweede klasse. Hij hoopt dit jaar af te sluiten met het kampioenschap voordat hij naar Louisiana vertrekt. "Bij de club gunt iedereen mij deze stap. Ze vinden het allemaal heel tof."

Lees ook: Amerikaans voetbalavontuur voor Dylan Adelaar

51.6542827,4.0935372

Meer over dit onderwerp:
Schouwen-Duiveland
Deel dit artikel:

Reageren