Reimerswaal verwacht verkeersoverlast bij nieuwe kerk Yerseke

De gemeenteraad van Reimerswaal sprak dinsdagavond over de plannen voor de bouw van een grote Gereformeerde kerk in Yerseke. In een overvolle raadszaal lieten alle partijen hun licht nog eens schijnen over de plannen. Met name Leefbaar Reimerswaal en de PvdA hadden bezwaren tegen de komst van de kerk aan de Steeweg vanwege de te verwachten verkeersoverlast.

ontwerp kerk (foto: OZ)

Andere locatie
Volgens Kees Verburg van de PvdA moet de raad nog maar eens op zoek naar een andere locatie voor de kerk. Want volgens die partij moet er gekeken worden naar de mogelijkheden voor de uitbreiding van de huidige kerk aan de Oude Boogaert. Die kerk biedt plaats aan ruim 1.500 mensen. De nieuwe kerk moet plaats bieden aan 2.000 kerkgangers.

Met de fiets
Diverse partijen, zoals PvdA en CDA, verwachtten verkeersoverlast doordat kerkbezoekers parkeeroverlast gaan veroorzaken. Het CDA verwachtte bij monde van Carla Hoogerland ook nog eens geluidsoverlast bij de oudere huizen aan de Steeweg. Volgens verantwoordelijk wethouder Jaap Sinke valt dat allemaal wel mee, want als het mooi weer is zullen de meeste kerkgangers met de fiets of lopend komen.

Gereformeerde gemeente
De Gereformeerde Gemeente in Yerseke heeft al sinds 2003 plannen voor een nieuwe grote kerk aan de rand het dorp. De huidige kerk aan de Oude Boogaert is al jaren te klein voor het nog steeds groeiende aantal gelovigen. In de tussenliggende veertien jaar zijn verschillende locaties de revue gepasseerd in en net  buiten het dorp. De locatie aan de Steeweg in Yerseke is volgens de gereformeerde gemeente de meest ideale plek.

Lees ook: Steeds meer gereformeerden, megakerken noodzakelijk

ITEM Opinieraad megakerk Yerseke

Megakerk
De kerk in Yerseke moet een van de grootste van Nederland worden met ruimte voor 2.000 gelovigen. Er komen verschillende zalen voor verenigingen die aangesloten zijn bij de gereformeerde gemeente, een kosterswoning, een pastorie, een parkeerplaats voor 350 auto's en het gebouw krijgt een fietsenkelder.

51.4974417,4.038915

Meer over dit onderwerp:
Yerseke Zuid-Beveland Megakerk opinieraad
Deel dit artikel:

Reageren