Bertie Robinson tipt Zeeuwse deelnemers (video)

RENESSE - Ze won vorig jaarExpeditie Robinson met een combinatie van veerkracht, kalmte en doorzettingsvermogen. Boerin Bertie Steur kijkt geïnteresseerd naar de Zeeuwse aanmeldingen voor het nieuwe seizoen, maar gelooft niet dat iedereen weet wat ze te wachten staat: "Het ergste is de verveling."

Boerin Bertie tipt Zeeuwse deelnemers Expeditie Robinson

[Youtube:https://www.youtube.com/embed/2jX7jOp6naM]

Winnaar
In 2016 wist Bertie Steur tot ieders verrassing de finale te winnen van Expeditie Robinson. Ze werd na de eerste aflevering op eigen verzoek weggestemd en verbleef bijna een maand op het zogenaamde afvallerseiland. Zo ontliep ze allerlei proeven en hoefde ze geen moeite te doen om iedere stemronde te overleven. Aan het einde versloeg ze oud-wielrenner Thomas Dekker en rapper Dio door de proeven tijdens de finale het snelst te doen.

Verveling
Voor het eerst sinds lange tijd nag er weer een aantal niet bekende Nederlanders meedoen aan Expeditie Robinson. Er hebben zich rond de dertig Zeeuwen opgegeven. Volgens Bertie zijn de grootste tegenvallers honger, jeuk door insecten, slaapgebrek en - zoals gezegd - verveling. "Op een gegeven moment is het eten klaarmaken hét hoogtepunt van de dag. Dan weet je het wel."

Boerin Bertie in Expeditie Robinson  (foto: RTL)Boerin Bertie in Expeditie Robinson (foto: RTL)

Tips
Bertie heeft nog wat tips voor de potentiële kandidaten. "Bouw wat vet op de botten, ga gefaseerd afbouwen met koffie en sigaretten en zorg dat je conditie goed is." Ze denkt dat Zeeuwse nuchterheid voordelig kan werken tijdens een spel zoals Expeditie Robinson. Ook heeft ze nog een tip voor vrouwelijke kandidaten: "Neem een prikpil voordat je afreist naar het eiland, want onder die omstandigheden ongesteld worden wil je echt niet!"

(foto: oz)(foto: oz)

Kleine kans
De kans dat Expeditie Robinson in 2017 weer een Zeeuwse winnaar gaat krijgen is erg klein. Uit meer dan 1.450 aanmeldingen, onder wie dus ongeveer dertig Zeeuwen, worden honderd potentiële kandidaten gekozen. Vier daarvan gaan uiteindelijk door naar de expeditie.

Lees ook: Zit hier de nieuwe Zeeuwse Robinson tussen?

51.732652,3.7726013

Deel dit artikel:

Reageren