'Geen toekomst voor mariniers in Doorn'

DEN HAAG -
Volgens Hennis-Plasschaert is de marinierskazerne in Doorn ook na een renovatie niet toekomstbestendig. Een gerenoveerde marinierskazerne in Doorn kan volgens haar niet aan de behoeften van Defensie voldoen. Dat schrijft de minister in
.

Werkgelegenheid

De minister zegt verder dat de keuze voor Vlissingen niets te maken heeft met het verlies van werkgelegenheid in Zeeland door het vertrek van rijksdiensten. Volgens haar is gekozen voor Vlissingen vanwege de specifieke kwaliteiten van de stad en van Zeeland.

Goedkoper

Hennis-Plasschaert meldde donderdag al dat het verschil tussen renovatie van de kazerne in Doorn en nieuwbouw in Vlissingen veel kleiner is dan aangenomen door de Algemene Rekenkamer. Dat verschil is namelijk maar 23 miljoen euro. Hierdoor wordt de terugverdientijd veel korter. Volgens de Rekenkamer zou een verplaatsing van de Van Braam Houckgeestkazerne pas in 2026 geld opleveren . De minister weerlegt dat.

Optimistisch

De Tweede Kamer is kritisch over de mogelijke verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen. De minister heeft hierover talloze vragen te verwerken gekregen. André Bosman is nu optimistisch gestemd. "We hebben ervoor gepleit om de kazerne te verhuizen naar Vlissingen. Maar dan wel met een degelijke financiële onderbouwing. Daar voldoet dit aan", aldus Bosman.