Ruilwinkel Goes viert 10-jarig bestaan (video)

De Ruilwinkel in Goes bestaat tien jaar.Dit werd vanmiddag gevierd met een jubileumfeest.Tientallen bezoekers en vrijwilligers waren hierbijaanwezig.

Festiviteiten
Om 13.00 uur werd het jubileumfeest officieel geopend door burgemeester René Verhulst. De vrijwilligers die al jaren bij de Ruilwinkel werken, werden extra in het zonnetje gezet en kregen een bloemetje. De hele middag was er live muziek van Patricia Foort en liepen de vrijwilligers rond met hapjes en drankjes.

Boek
Bij het jubileum werd ook een boek overhandigd aan alle bezoekers. Dit boek is speciaal geschreven voor het tienjarig jubileum en staat vol prachtige herinneringen van de afgelopen jaren. Voor Nel Bouterse, coördinator van de Ruilwinkel, is het bezoek van koning Willem-Alexander een van de hoogtepunten. Naast hoogtepunten staan er ook enkele dieptepunten in, zoals de brand in 2011.

Belang
Burgemeester René Verhulst benadrukte het belang van de Ruilwinkel. Volgens hem is het een perfect voorbeeld van een circulaire economie. Daarnaast benoemde hij ook het belang voor de vrijwilligers. "Niet iedereen heeft het even makkelijk op de arbeidsmarkt", zei hij. "Het is goed dat deze mensen hun plek weten te vinden bij de Ruilwinkel."

Ruilwinkel Goes viert 10-jarig bestaan (video) (foto: Omroep Zeeland)

Ontmoetingsplek
De Ruilwinkel is volgens Bouterse niet alleen bedoeld om spullen in te leveren en te ruilen, maar het is ook een sociaal trefpunt. "Mensen komen hier ook om elkaar te ontmoeten en dat maakt de Ruilwinkel een hele bijzondere plek."

51.5034764,3.8821527

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden Goes ruilwinkel René Verhulst
Deel dit artikel:

Reageren