Nieuwe opleiding moet voorbeeld voor Nederland worden (video)

De Zeeuwse ouderenzorgorganisaties en onderwijsinstellingen hebben een nieuwe praktijkgerichte opleiding voor verpleging en verzorging gepresenteerd. De Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg moet een voorbeeld worden voor de rest van Nederland. Minister Bussemaker van Onderwijs en staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid waren bij de presentatie aanwezig.

Schotten weggehaald
Doel van de nieuwe mbo- en hbo-opleiding is om zorg en welzijn in Zeeland dichter bij elkaar te brengen. "Vroeger stonden er als het ware muren tussen een opleiding en het werk", zegt minister Bussemaker. "Dat willen we met deze opleiding doorbreken." Dat kan volgens haar omdat zorg- en onderwijsorganisaties de opleiding samen hebben ontwikkeld. Nieuw is bovendien dat de studenten niet alleen les krijgen van docenten, maar ook leren van zorgmedewerkers en cliënten.

Aftrap
De Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg is een initiatief van de ouderenzorg organisaties Allévo, SVRZ, Zorggroep Ter Weel, WVO Zorg en ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen en de onderwijsorganisaties Scalda en HZ University of Applied Sciences. De student werkt en leert in de praktijk.

Leren van professionals
Het vernieuwende van de opleiding is dat de student niet alleen les krijgt van docenten, maar ook leert van cliënten, professionals en medestudenten. Met als doel het leveren van de best passende zorg aan ouderen in Zeeland. De nieuwe opleiding start in september.

51.4931527,3.9008983

Deel dit artikel:

Reageren