The Juke Joints opnieuw beste bluesband van Nederland

OOST-SOUBURG - The Juke Joints is uitgeroepen tot de beste bluesband van Nederland 2016. Voor de tweede keer in zijn bestaan won de Bevelandse bluesrockgroep de Dutch Blues Award in de categorie Dutch Blues Band 2016. De vorige keer was in 2012. De Dutch Blues Award is een publieksprijs en wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues.
Binnen- en buitenland
De band bestaat ruim 32 jaar. In hun bestaan speelden The Juke joints op festivals in binnen- en buitenland en speelden ze samen met grote namen als Jan Akkerman, Ronnie Baker Brooks, Eddy 'The Chief' Clearwater en Ana Popovic. Het repertoire bestaat uit voornamelijk zelfgeschreven nummers in een mengeling van blues, rock & roll, rockabilly en zydeco.

Old School
Eerder deze maand presenteerde de band de live-cd Crossroads: The Juke Joints un&plugged, met old school blues-werk in een akoestische uitvoering. Het meest recente studioalbum van de band is Heart On Fire uit 2015. De uitreiking van de Dutch Blues Award tijdens Kwadendamme Bluesfestival, op zaterdag 13 mei 2017.
Juke Joints
Juke Joints © OZ