Nederland let op: Uitslag Kattendijke is binnen

De rest van Nederland kan stoppen met tellen. De uitslag in Kattendijke is bekend. De paar honderd kiezers in het dorp vormden bij de verkiezingen in 2012 een bijna identiek beeld van het stemgedrag in Nederland,dus de zetelverdeling in de nieuwe Tweede Kamerkan wordenberekend.

Nederland let op: Uitslag Kattendijke is binnen (foto: OZ)

VVD de grootste
Grootste partij wordt de VVD met 34 zetels, gevolgd door D66 met 21 zetels. PVV en CDA staan gezamenlijk op de derde plek met ieder 17 Kamerleden. De andere partijen die op zetels kunnen rekenen in de nieuwe Tweede Kamer zijn GroenLinks (14), PvdA (9), SP (9), PvdDieren (8), ChristenUnie (7), SGP (6), 50PLUS (5), FvD (3). De overige partijen halen geen zetels.

'Nederlands'
Volgens Kees van den Boomgaard, die jaren dienst heeft gedaan op het stembureau in het dorpshuis, komt de uitslag in Kattendijke vaak grotendeels overeen met de landelijke uitslag. De inwoners snappen wel dat de uitslag in hun dorp zo 'Nederlands' is. Kattendijke is volgens hen een mengelmoes van mensen met verschillende achtergronden, van hoog en laag opgeleiden, jong en oud en mensen die er geboren en getogen zijn maar ook mensen die van buiten komen

Lees ook:
Landelijk Kattendijke zweeft nog

51.5226673,3.9424883

Meer over dit onderwerp:
kattendijke Zeeland kiest Tweede Kamer TK2017
Deel dit artikel:

Reageren