Belangrijk bouwplan Cadzand ontbreekt in kustvisie (video)

De gemeente Sluis mist een belangrijk bouwplanin de provinciale kustvisie die nu aan de gemeenten wordt voorgelegd. In dat plan leggen verschillende instanties samen de regels vast rondom bebouwing langs de Zeeuwse kust. Het wellnesspaviljoen dat onderdeel was van het plan waarmee Cadzand-Bad de badstatus heeft gekregen, staat er niet in.

Grote wens
De grootste wens van de gemeente Sluis is de komst van een wellnesspaviljoen vlakbij de jachthaven in Cadzand. Over het paviljoen zijn ondernemers en de gemeente al enkele jaren in gesprek. In de voorlopige kustvisie is het paviljoen niet opgenomen en dat zou betekenen dat het er niet komt. Donderdagavond wordt de kustvisie besproken in de gemeenteraad van Sluis.

Badstatus
Wethouder Ploegaert zou het jammer vinden als er geen paviljoen komt. "We praten er al enkele jaren over en het is belangrijk voor het dorp." Daarmee doelt hij op de internationaal erkende badstatus die Cadzand heeft. "Zo'n wellnesspaviljoen is daar een uitvloeisel van."

Andere plannen schrappen
De gemeente Sluis is bereid om concessies te doen. Er liggen volgens de wethouder nog plannen voor vier nieuwe strandpaviljoens. "We zijn bereid om er twee uit de plannen te schrappen als we dat wellnesspaviljoen in de kustvisie kunnen opnemen."De andere locatie die hij in gedachten heeft is vlak bij 't Killetje.

Gemeenteraad aan zet
Of de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen van de wethouder moet donderdagavond blijken als de gemeenteraad haar definitieve visie op de plannen bepaalt. Niet alleen de gemeente Sluis levert een reactie, ook de andere instanties die betrokken zijn bij het maken van de kustvisie, mogen een reactie geven op de voorlopige plannen.

51.377663,3.3788236

Deel dit artikel:

Reageren