Daan Esser schiet Kloetinge naar zege op VVGZ (video)

Kloetinge VVGZ samenvatting

Rommelige openingsfase

KLOETINGE - Door de harde wind kwamen beide ploegen niet goed aan voetballen toe. Na een rommelige openingsfase zonder grote kansen kwam Kloetinge na ruim een half uur op 1-0. Arbiter Van Vreeswijk (Wijk en Aalburg) vond dat VVGZ een overtreding maakte in het strafschopgebied op Xander van der Poel. De toegekende strafschop werd door Remco van Tiggele benut.

— Kloetinge Fanatics (@VVKfanatics)
">

Kansen Kloetinge

Na het openingsdoelpunt kreeg Kloetinge nog kansen via Rowan Amperse en Tom Wuyts. Kloetinge leek met 1-0 de rust te halen totdat ook VVGZ een strafschop kreeg. Jasper Huisman maakte in blessuretijd geen fout vanaf de strafschopstip.
De Bonte op lat
Kloetinge kreeg in de tweede helft kansen om te scoren. Onder meer via Tom de Bonte, maar de inzet van de aanvaller raakte vijf minuten voor tijd de lat. Bij VVGZ kreeg Huisman nog een goede kans om te scoren.

Invaller Esser

De wedstrijd leek in 1-1 te eindigen. Totdat invaller Daan Esser (voor Remco van Tiggele in de ploeg gekomen) de bal binnenschoot en Kloetinge drie belangrijke punten bezorgde.
Beeld uit Kloetinge - VVGZ
Beeld uit Kloetinge - VVGZ © Omroep Zeeland
Nederlaag Rijsoord
Koploper Rijsoord ging met 2-1 onderuit bij Oude Maas. Daardoor komt Kloetinge op gelijke hoogte met de ploeg uit Ridderkerk. De strijd om het kampioenschap blijft ongekend spannend. Kloetinge en Rijsoord spelen nog tegen elkaar (op 15 april).