Doek valt voor Tjoba in beslissingsduel (video)

Doek valt voor Tjoba in beslissingsduel (video) © Omroep Zeeland
Tjoba-BEP-ZNO170318KQ
ROTTERDAM - Veerkracht
In een gelijkopgaande eerste helft nam BEP steeds het initiatief en de voorsprong en moest Tjoba steeds veerkracht tonen. Dat lukte de Bevelandse club meerdere malen. Van 3-1 werd het 3-3 en ook na een 10-6 achterstand stond het even later weer gelijk. Toch ging BEP rusten met een voorsprong van 13-11.
Genadeklap
Na rust bleef Tjoba achter de feiten aan lopen en kwam het net als in de eerste helft geen enkele keer op voorsprong. Tot 21-20 kon de ploeg van trainer Tom Mertens goed volgen, maar daarna sloeg BEP het beslissende gat. Drie treffers op rij betekende 24-20 en die klap kwam Tjoba niet meer te boven, waardoor de eindstand 28-25 voor BEP was.
Aanvoerder Robin Harinck over de nederlaag van Tjoba tegen BEP
Robin-Harinck-ZNO170318AK
1e klasse
Door de nederlaag speelt Tjoba komend zaalseizoen in de eerste klasse. Swift uit Middelburg promoveerde eerder van de eerste klasse naar de Overgangsklasse. TOP uit Arnemuiden (hoofdklasse) speelt nog een niveau hoger.