Met een emmertje een parend paddenpaar overzetten (video)

DOMBURG - De padden willen zich weer voortplanten, en in Domburg doen ze dat in de vijver bij villa Duinvliet. Daarvoor moeten de amfibiën de Domburgseweg oversteken met het risico platgereden te worden. Om dat te voorkomen zetHenk Remijn al 24 jaar de padden de weg over.

Doodgereden
Remijn doet dat omdat ie begaan is met de natuur. "Ik kan het niet aanzien dat er steeds padden doodgereden worden omdat ze zich in de vijver willen voortplanten". Hij en zo'n 20 vrijwilligers hebben vorige maand kippengaas gespannen over een lengte van 20 meter bij het bos tegenover villa Duinlust. Voor dat gaas staan verspreid een achttal emmers, daarin moeten de padden vallen die vanuit het bos de weg willen oversteken naar de vijver.

200 padden overgezet
Vanaf woensdag hebben Henk en de vrijwilligers bijna 200 padden overgezet, en er zijn er helaas een paar platgereden. "In het eerste jaar dat ik dit ging doen, zetten we ruim 800 padden over en toen werden er heel veel doodgereden. Dat was voor de familie in Duinlust reden een natuurorganisatie te vragen daar wat aan te doen. En dat doen we nog steeds, met veel plezier", zegt Henk Remijn.

51.5657123,3.5105977

Meer over dit onderwerp:
walcheren domburg paddentrek henk remijn
Deel dit artikel:

Reageren