Tot vier jaar cel voor drugslab Koewacht

KOEWACHT - Vijf mannen, onder wie één uit Koudekerke, zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen tot vier jaar voor hun betrokkenheid bij een professioneel drugslaboratorium in Koewacht. Ze worden schuldig bevonden aan het op grote schaalproduceren van amfetamine.

Tot vier jaar cel voor drugslab Koewacht (foto: Omroep Zeeland)Tot vier jaar cel voor drugslab Koewacht (foto: Omroep Zeeland)

Genoeg bewijs
Volgens de rechtbank in Breda is er genoeg bewijs dat de mannen zich in 2013 schuldig maakten aan het op grote schaal produceren van amfetamine. Eén vrouw die ook was verdacht is vrijgesproken. Tegen haar was niet genoeg bewijs.

Rolverdeling
Uit het dossier was niet te herleiden wie welke rol had in het drugslab, zegt de rechtbank. Alle mannen zijn daarom in deze zaak gelijk veroordeeld.

Verboden wapenbezit
De man uit Koudekerke en twee anderen moeten 3,5 jaar de cel in. Eén verdachte vier jaar, omdat hij ook is veroordeeld voor onder meer verboden wapenbezit. Al deze mannen waren ook al eerder veroordeeld voor drugsfeiten. De vijfde man niet, daarom krijgt hij een lagere straf. Hij moet twee jaar en tien maanden zitten.

Lees ook:
Tot vijf jaar cel geëist voor drugslab in Koewacht 
Verdachten drugslab Koewacht voor de rechter

51.2295628,3.9687166

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Koewacht drugslab celstraf
Deel dit artikel:

Reageren