Spannende eerste editie van X-treme MTB Challenge (video)

In de eerste editie van de X-treme Mountainbike Challenge heeft Erik Groen uit Apeldoorngewonnen. Hij versloeg zijn teamgenoot Jeroen Boelen in een spannend onderonsje. Beide mountainbikers zijn actief bij het Stappenbelt-Specialized team en reden heel het deelnemersveld aan gort.

Overmacht
Al snel werd duidelijk dat mountainbikers Erik Groen en Jeroen Boelen om het eremetaal gingen strijden. De teamgenoten waren oppermachtig op Schouwen en in een klassieke sprint-a-deux bleek Groen uiteindelijk de sterkste. Sander de Nijs uit Warmenhuizen werd op gepaste afstand derde. 

Junioren
Ook bij de categorie junioren werd het een strijd tussen twee mountainbikers. De tweeling Mick en Tim van Dijke uit Colijnsplaat gingen de hele wedstrijd aan de leiding. Mick klopte zijn broer en mocht zich tot winnaar rekenen in de categorie junioren. 

Grotere wedstrijd
Het was de eerste editie van de X-treme Mountainbike Challenge en volgens organisator Patrick Vader smaakt het naar meer. "We hebben louter positieve berichten gehad. Het is ook misschien wel het mooiste rondje van Nederland. Hopelijk kunnen we in de toekomst er een grotere wedstrijd van maken."

Deel dit artikel:

Reageren