Schaap met vijf poten geboren op bijzondere dag (video)

Hobbyboer Bertus Aartsen geloofde zijn ogen niet toen hij een lammetje in zijn stal geboren zag worden met niet vier, maar vijf poten. "Ik heb haar nog drie keer omgedraaid, want ik geloofde mijn ogen niet, maar het was dus echt waar. Ze had vijf poten."

Bungelen
"Ze groeit goed en heeft geen last van de extra poot", zegt Bertus. De extra poot die aan de voorkant van haar lijf tussen de twee voorpoten bungelt lijkt het lammetje niet te hinderen en dat gaat volgens Bertus ook niet gebeuren. Dat maakte hij op uit een ander voorbeeld van een schaap met vijf poten dat vorig jaar geboren is in Schotland en vijf jaar geleden op Texel. 

Amputeren
De extra poot gaat hij er ook niet af laten halen, "de kans is dan groot dat de moeder het lammetje dan afstoot, vanwege onder andere de geur van mensen die er dan aan hangt en het ontsmettingsmiddel." 

Slachten 
Aartsen verkoopt normaal al zijn lammeren aan andere hobbyboeren of voor de slacht, maar of hij dat met dit schaap ook gaat doen, weet hij nog niet: "Als de belangstelling voor het schaap ineens heel groot wordt, dan hou ik haar."

Geboortedag 
Bertus geeft zijn schapen nooit namen. "Omdat ik ze toch niet uit elkaar kan houden." Maar voor dit schaap heeft hij een uitzondering gemaakt, omdat het lammetje geboren is op de sterfdag van Adèle Bloemendaal, bekend van de tv-serie 't Schaep met de vijf poten, heeft hij het schaap naar de actrice vernoemd.

51.2538659,4.0371519

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws