Dag computerwinkel, hallo webwinkel

In tien jaar tijd zijn er ruim 400webwinkels bij gekomenin Zeeland, een groei van meer dan 500 procent. Daarmee houdt Zeeland gelijke tredmet de rest van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Computerwinkels en antiekwinkels hebben het juist moeilijk.De afgelopen tienjaar verdwenen er van beideongeveer 35 uit Zeeland.

Dag computerwinkel, hallo webwinkel (foto: Omroep Zeeland)

Webwinkels
Eind 2016 stonden er 480 Zeeuwse webwinkels ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In 2007 waren dat er nog maar 75. Overigens had Zeeland nóg meer webwinkels moeten hebben. Op basis van het inwonertal hadden al 723 webwinkels zich in onze provincie moeten vestigen. Hoe succesvol de Zeeuwse webwinkels daadwerkelijk waren, is onbekend.

Tankstations
Het gaat ook goed met het aantal tankstations in Zeeland, ondanks dat de prijsverschillen met België niet gunstig zijn. Negen jaar geleden (in 2007) waren er in Zeeland nog maar 70 tankstations. Eind 2016 waren het er al 95. Een vergelijkbare groei is er in het aantal Zeeuwse marktkooplieden in groente, kaas, en vis.

Grafiek toename winklevestigingen

Computers & Antiek
Kleine computerwinkels hebben het inmiddels afgelegd tegen de grote ketens en tegen de webwinkels. Zeeland telde in 2007 nog zestig computerwinkels. Daar waren er eind vorig jaar nog maar 25 van over. Antiek en tweedehandsspullen hebben het ook moeilijk: van 150 winkels in negen jaar tijd naar 115 winkels.

Grafiek afname winkelvestigingen

51.4644463,3.5963947

Meer over dit onderwerp:
Webwinkel computerwinkel tankstation antiek
Deel dit artikel:

Reageren