Vakantiepark lost schuld af

De jarenlange schuld van vakantiepark de Pluimpot bij Scherpenisseis afbetaald. Het ging om een bedrag van ongeveer 180.000 euro. De schuld was ontstaan doordat het park enkele jaren niet alle toeristenbelasting afdroeg.

Vakantiepark lost schuld af (foto: Pluimpot)

Financiële problemen
Sinds 2013 betaalde het vakantiepark door financiële problemen niet alle toeristenbelasting aan de gemeente. De belasting werd wel geïnd bij veel toeristen die op de Pluimpot verbleven. De gemeente zat in een lastige positie. De Pluimpot is een van de grootste vakantieparken op Tholen en de plicht om te betalen zou een faillissement kunnen betekenen. Dat wilde de gemeente voorkomen vanwege het toeristische belang op Tholen.

Extra raadsvergadering
Sinds 2013 bouwde het vakantiepark een schuld van ongeveer 180.000 op bij de gemeente. De lokale politieke partij Algemeen Belang Tholen (ABT) werd het zo beu dat de gemeenteraad in januari bij elkaar werd geroepen voor een extra gemeenteraadsvergadering. Daar werd besloten dat er op korte termijn iets moest gebeuren.

Imago
Interim-manager Harry Pieters hoopt nu alles achter de rug is, het imago van het park weer op te kunnen poetsen. "Dat heeft een flinke deuk opgelopen, maar we zijn hard bezig om het park op te knappen. We hopen dat we snel weer goed bekend staan."

Lees ook:
- Raadsleden Tholen balen van extra vergadering 
- Tholen int achterstallige belasting Pluimpot alsnog

51.533203,4.0721813

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws