Trump, Shrek en Harry Potter in 't Zeeuws; Willem-Jan zorgt voor hype in Zeeland

Misschien heb je ze al eens in een groepschat op WhatsApp of social media voorbij zien komen: filmpjes van Donald Trump, Shrek en Harry Potter die in het Zeeuws zijn ingesproken. Wie spreekt die Zeeuwse filmpjes in? Wij zochten het brein achter veel van die filmpjes op.


Zeeuwse Trump
Heb je geen idee om wat voor filmpjes het gaat? Op de Facebookpagina van Omroep Zeeland is de Zeeuwse Trump, Shrek en Harry Potter al bijna duizend keer gedeeld.


Dit is het brein achter de populairste filmpjes

Een aantal van de populairste filmpjes zijn ingesproken door Willem-Jan Bek uit Kwadendamme. Zijn filmpjes zijn meer dan 130.000 keer bekeken door het hele land. Dat had hij zelf nooit gedacht. Bek: "Ik zat dit weekend op de bank met mijn vriendin toen ze me de app liet zien waarop je de beelden opnieuw kon inspreken. Ik heb er gewoon een beetje mee lopen knoeien. Meer niet." Willem-Jan Bek deelde de filmpjes met zijn vrienden en binnen korte tijd werden de filmpjes van Trump, Shrek en Harry Potter ongekend populair.

Zeeuwse LuckyTV
De filmpjes worden gemaakt met MadLipz. Dat is een app waarmee je een voice-over achter een bestaand filmfragment plaatst. De app bestaat al sinds oktober vorig jaar, maar de laatste dagen zijn de ingesproken filmpjes een hit in Zeeuwse WhatsApp groepen.

Krijg je geen genoeg van die filmpjes? We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Zelf een Zeeuwse MadLipz? Reageer op onze Facebookpagina.

Meer over dit onderwerp:
zeeland algemeen madlipz Willen-Jan Bek
Deel dit artikel:

Reageren