Met racerunner kan ook Sebas hardlopen (video)

Bij Atletiekvereniging Delta Sport in Zierikzee is zaterdagmorgen de eerste officiële trainingsgroep racerunners gepresenteerd. Racerunning is een sport voor kinderen die door hun handicap moeilijk kunnen lopen. Met de racerunner, een driewiel-loophulpmiddel, kunnen kinderen wel rennen.

Racerunner
De eerste groep racerunners bestaat uit zes kinderen. Met behulp van een speciaal driewiel-loophulpmiddel, de racerunner, kunnen de kinderen toch rennen, omdat door de constructie het gewicht verdeeld wordt over borststeun, zadel en benen.

Cerebrale parese
Sebas de Bruijn uit Kattendijke is een van de racerunners. Hij heeft cerebrale parese en kan daardoor moeilijk lopen. Samen met vader Thom rent hij met zijn racerunner over de baan. 

Met racerunner kan ook Sebas hardlopen (video) (foto: OZ)

ITEM Racerunning Zierikzee

​'Elk kind wil hardlopen'
​Sebas geniet, maar zijn vader net zoveel. "Hij kan niet hardlopen en dat wil elk kind. En dat kan ie nu wel." De racerunner waar Sebas mee loopt is van de atletiekvereniging, maar zelf wil hij er ook wel in. Volgens zijn vader zit dat er niet in. "Dat is toch iets te duur."

Demonstratiesport
Racerunning staat als demonstratiesport op het programma bij het Open Nederlands kampioenschap Para-atletiek, dat volgend jaar bij Scheldesport in Terneuzen wordt gehouden.

Lees ook: Janna is blij dat ze heel hard kan rennen

51.6527584,3.920651

Meer over dit onderwerp:
Racerunning Delta Sport nibri Schouwen-Duiveland
Deel dit artikel:

Reageren