Protest tegen komst bruinvissen naar Neeltje Jans (video)

Ongeveer twintig mensen hebben actiegevoerd bij de ingang van Deltapark Neeltje Jans tegen de komst van twee bruinvissen.De dieren moeten een rol gaan spelen bij de voorlichting aan bezoekers van het park en zeworden ingezet voor wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van geluid op de bruinvis.

Afgebakend deel
De initiatiefnemers van het protest, Nancy Willekens en Trudie Beverloo, vinden het niet kunnen dat bruinvissen in een bassin moeten zwemmen, "terwijl hun vriendjes gewoon in de Oosterschelde vrij rondzwemmen". "Waarom die dieren niet laten zwemmen in een afgebakend deel van de Oosterschelde?", vraagt Willekens zich af.

Stress
Ook het feit dat er onderzoeken met geluid op de dieren wordt gedaan vinden de actievoerders een slecht idee. De aanwezigheid van publiek rond een bassin geeft volgens hen ook te veel stress.

ITEM Protest bruinvissen

Niet in staat
De actievoerders snappen overigens wel dat de bruinvissen, afkomstig uit het Dolfinarium in Harderwijk, niet in staat zijn te overleven in open water.

Flyers
Met flyers wil de actiegroep bezoekers informeren over hun standpunt. Daarbij krijgen ze hulp van leden van de actiegroep Een Dier Een Vriend (EDEV) en de Zeeuwse afdeling van de Partij voor de Dieren.

Lees ook:
- Neeltje Jans wil bruinvissen gaan houden

51.629429,3.6821759

Meer over dit onderwerp:
deltapark neeltje jans bruinvissen protest nibri
Deel dit artikel:

Reageren